Mer om Urban Cyclist

Syftet med Urban Cyclist är att inspirera till att cykla mer i vardagen. Jag vill på så sätt bidra till en trivsammare stad, bättre folkhälsa och en friskare planet. Det låter ju inte så dåligt det. Men framförallt är det så härligt att cykla och jag tycker fler borde göra det för man mår bra av det. Och man kan verkligen cykla praktiskt och snyggt.

Pelago Brooklyn Min sambos fina Pelago Brooklyn

Ändå är det inte vanligt att folk lever med cykel istället för bil och jag får ofta kommentarer om att jag är så bra som cyklar och att jag är galen som inte tar bilen. Därför vill jag förklara varför jag cyklar varje dag, visa att det verkligen är enkelt och varför det är ett utmärkt sätt att leva på.

Filosofi kring cyklar

För att göra det enkelt, säkert och roligt att cykla mycket krävs det praktiska och högkvalitativa cyklar och tillbehör. Men det betyder inte att de behöver se praktiska och säkra ut –  de kan även vara snygga och ha stil. Lika mycket som folk gillar snygga bilar eller fin inredning hemma, så kan ens val av cykel vara ett sätt att profilera sig. Jag tror inte bara det är danskar som tycker om snygga cyklar, i alla fall gör jag det med. Och tycker man om sina saker, så använder man dom mer.

Mer om mig

Under många år och när jag började med denna blogg var vägen till mitt jobb som gjord för att cykla. 6 platta kilometer med mycket bra cykelbanor. Inte för långt för att bli svettig och inte för kort så att man kunde gå. Numera är det tyvärr bara ett par ynka kilometer så jag kan hinner knappt bli varm. Men jag tar cykeln varje dag, går aldrig.

Jag bor i centrala Göteborg med min underbara sambo. Jag har tre barn, två söner 14 respektive 3 år och vår lilla dotter på 1 år. Vi äger sedan dottern föddes en bil, innan dess var det Sunfleet som gällde.

Urban cyclist i coola brillor Jag och den äldste sonen försöker vara tuffa i våra coola brillor. Foto: Joakim Blomquist Photography

Jag har cyklat i hela mitt liv men inte dagligen. För ett par år sedan bestämde jag mig för att sälja min bil, gå med i en bilpool och köpa en ny cykel. Jag cyklar nu varje dag till jobbet, för att handla och göra ärenden i Göteborg, men väldigt sällan i syfte att träna för det gör jag på andra sätt, mestadels genom löpning.

2 reaktioner på ”Mer om Urban Cyclist

 1. Cyklar varje dag . Pesionär. Lite längre turer på sommaren.
  Är ledamot i Teknik och Fritidsnämnden i Karlshamn. Kommunen har en cykelpolicy som har gått i stå. Skall försöka uppväcka den. Min fråga till dig är hur skall man kunna få fler att cykla till jobbet.
  Inte helt lätt.
  hälsningar
  lennart

  1. Hej! Det viktigaste är satsningar på bra cykelbanor och skötsel av cykelbanor är mycket viktiga. Kan framstå som dyrt men det är nödvändigt för att kunna cykla säkert och för att visa vad staden vill. Och det är mycket billigare än att bygga för bil. Väl värt pengarna!
   Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.