Pelago cykelbutik Helsinki

Pelago cykelbutik i Helsingfors – så ska en butik se ut!

I helgen spenderade jag över en timma i finska Pelagos flagshipstore i Helsingfors. Det är så här både cyklar och en cykelbutik ska se ut, så givetvis köpte jag en ny hoj!

Pelago cykelbutik racer
Köpte jag kanske en snygg racer?

Pelago cykelbutik i Helsinki

Pelagos flagshipstore ligger centralt i Helsingfors. Tror jag i alla fall. Jag kan noll om Helsingfors men det står så på deras hemsida och det var i alla fall bara en kort promenad från centralstationen. Hur som helst så är butiken mycket snygg och man trivs direkt. Precis som med som fina kläder eller möbler så skall även fina cyklar säljas i snygga affärer.

Pelago cykelbutik disken
Som en godisaffär

I affären har de förutom Pelagos cyklar även ett brett sortiment av cykeltillbehöver. De har kläder och cykeltillbehör från Pelago. Från andra märken säljer de Brooks sadlar och väskor, lite kläder från Lewis och Carhartt och lås från Kryptonit. Det finns även lampor, hjälmar och barnstolar.

Pelago cykelbutik kläder
Pelago gör även lite kläder

Pelagos cyklar

Framförallt hittar man Pelagos vackra cyklar i butiken. Pelago tillverkar 10 modeller varav några racercyklar, ett par pendlingscyklar och ett par klassiska stadscyklar i äldre stil. De flesta modeller finns i olika färger, storlekar och växelutföranden. Gemensamt är att de är väldigt snygga, de har stålramar och bra komponenter och de är av gedigen kvalitet.

Pelago cykelbutik cyklar
Hela Pelagos sortiment finns att prova

Jag provade ett par cyklar innan jag bestämde mig för en och slog till. Den levereras hem till mig under denna veckan.

Pelago cykelbutik Hanko
Köpte jag kanske denna stiliga pendlarhoj?

När jag fått min hoj skall jag givetvis skriva om den. Snart, snart, snart! Längtar! Och skall ni till Helsingfors rekommenderar jag varmt ett besök i Pelagos cykelbutik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.