Mer om Urban Cyclist

Syftet med Urban Cyclist är att inspirera till att cykla mer i vardagen. Jag vill på så sätt bidra till en trivsammare stad, bättre folkhälsa och en friskare planet. Det låter ju inte så dåligt det. Men framförallt är det så härligt att cykla och jag tycker fler borde göra det för man mår bra av det. Och man kan verkligen cykla snyggt.

Pelago Brooklyn
Min sambos fina Pelago Brooklyn

Ändå är det inte vanligt att folk lever med cykel istället för bil och jag får ofta kommentarer om att jag är så bra som cyklar och att jag är galen som inte har bil. Därför vill jag förklara varför jag cyklar varje dag, visa att det verkligen är enkelt och varför det är ett utmärkt sätt att leva på.

Filosofi kring cyklar

För att göra det enkelt, säkert och roligt att cykla mycket krävs det praktiska och högkvalitativa cyklar och tillbehör. Men det betyder inte att de behöver se praktiska och säkra ut –  de kan även vara snygga och ha stil. Lika mycket som folk gillar snygga bilar eller fin inredning hemma, så kan ens val av cykel vara ett sätt att profilera sig. Jag tror inte bara det är danskar som tycker om snygga cyklar, i alla fall gör jag det med. Och tycker man om sina saker, så använder man dom mer.

Mer om mig

Vägen till mitt jobb är som gjord för att cykla. 6 platta kilometer med mycket bra cykelbanor. Inte för långt för att bli svettig och inte för kort så att man kan gå. Jag bor i centrala Göteborg med min underbara sambo och söner, 11 respektive 0 år. Vi äger ingen bil utan har bil via Sunfleet bilpool.

Urban cyclist i coola brillor
Jag och 11-åringen försöker vara tuffa i våra coola brillor. Foto: Joakim Blomquist Photography

Jag har cyklat i hela mitt liv men inte dagligen. För ett par år sedan bestämde jag mig för att sälja min bil, gå med i en bilpool och köpa en ny cykel. Jag cyklar nu varje dag till jobbet, för att handla och göra ärenden i Göteborg, men väldigt sällan i syfte att träna för det gör jag på andra sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.