Prova mountainbiking i Änggårdsbergen

Prova mountainbiking – något du bara måste göra

Har du inte provat mountinbiking så måste göra det. Urban Cycling är härligt men det är även mountainbiking och en mix av båda är bäst. Mountinbiking är ett perfekt sätt att komma ut i naturen, det är roligt, fartfyllt och bra träning. Det är härligt i sol och bra väder men kan var helt fantastiskt när snön ligger ny och fräsch. Men också när vädret är någonting mitt emellan.

Det är enkelt att prova mountainbiking

Det är enkelt att prova mountainbiking även om man inte har någon för de finns att hyra. I Göteborg exempelvis på Mtbstore som ligger på Övre Husargatan. Då har man 10 minuter till perfekt terräng, Änggårdsbergen. Där finns berg, backar och stigar gjorda för mountinbikes och man får en underbar utsikt över stan när man nått toppen. Änggårdsbergen är dessutom lagom stort om man är ny i området för man kommer alltid ut någonstans och inte allt för långt bort. Man riskerar inte att cykla vilse i timtal som själv jag gjort i Skatås.

Uthyrning finns även i andra orter. Vanligt är att skidbackar på sommartid fokuserar på downhill för mountainbike och erbjuder uthyrning och att använda skidlifterna för att nå toppen.

Ta med familj och vänner

Mina bästa turer är med min son för då blir det mer utflykt och äventyr än träning. Korvgrillning, fika och att stanna vid ett sjysst hopp i timtal. Mountainbike är en träningsform som passar de flesta, oavsett ålder. Det är roligt för att det är fartfyllt, man kan ta det i en takt som passar alla och det är enkelt att göra till ett äventyr. Jag rekommenderar starkt alla att prova mountinbiking.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.